Cursus rijvaardigheid

Het hebben van een rijbewijs, betekent niet per definitie dat jij goed kunt rijden. Er zijn ontzettend veel mensen die wél in het bezit zijn van een rijbewijs, maar zich om verschillende redenen niet zeker voelen over hun rijgedrag. Het kan zijn dat mensen al jaren niet meer in een auto gereden hebben, waardoor hun rijvaardigheid aanzienlijk is verminderd. Ook zijn er veel mensen die hun rijbewijs net hebben gehaald, maar zich absoluut niet zeker voelen over hun rijvaardigheid en hun positie in het verkeer. Speciaal voor deze mensen bieden de ANWB en het RDW een cursus rijvaardigheid aan, zodat jij weer veilig en zeker de weg op kunt. Deze cursus zal plaatsvinden in maart en zal jou weer zelfvertrouwen geven op het gebied van autorijden. Meer weten? Lees gauw verder!

 

Verschillende soorten trainingen

De ANWB en het RDW bieden niet alleen cursussen aan voor mensen die zich onzeker voelen op de weg en graag hun rijvaardigheid willen verbeteren. Er worden ook cursussen aangeboden voor mensen die bijvoorbeeld willen leren rijden met een caravan, mensen die graag een slipcursus willen volgen of mensen die willen leren om met een aanhanger achter de auto te rijden. Afhankelijk van het soort cursus dat je besluit te gaan volgen, kan je op de website van de ANWB meer informatie vinden over de duur van de cursus, de kosten die je voor de cursus moet betalen en de zaken die aan bod komen tijdens het volgen van de cursus.
De inhoud van de cursus

De inhoud van de cursus hangt uiteraard af van het soort cursus dat jij besluit te gaan volgen, maar het hangt ook af van de duur van de cursus. Zo is een slipcursus op drie manieren te volgen: in een sessie van 3 uur, een sessie van 4 uur, of een uitgebreide sessie van 7 uur, waarna jij volledig controle hebt over je auto tijdens het slippen. Het is slim om je van tevoren te verdiepen in de verschillende mogelijkheden, zodat je de cursus kunt volgen die het beste aansluit bij jouw wensen. De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door het ANWB en de RDW.  Meer weten? Kijk dan op https://www.anwb.nl/auto/rijtrainingen en op www kentekencheck rdw voor meer informatie over alle rijtrainingen die de ANWB en het RDW aanbieden en meld je snel aan voor de nieuwste cursus in maart bij Centrum Aquamarijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *