Cursus APK keurmeester

Het internet staat er vol mee: vacatures voor APK keurmeesters. Als APK keurmeester is er altijd wel werk te vinden! Je draagt jouw steentje bij aan de veiligheid op de weg door auto’s te keuren en te bepalen of een auto wel of niet veilig genoeg is om de weg op te mogen. Het werk van een APK keurmeester is ontzettend belangrijk en nuttig én ontzettend leuk. Je bent praktisch bezig en je hoeft je nooit te vervelen. Als dit werk je iets lijkt, kan je bij ons een cursus doen om APK keurmeester te worden. In dit artikel vertellen wij je meer over deze cursus!

 

 

Een cursus om APK keurmeester te worden

Centrum Aquamarijn biedt de cursus APK keurmeester aan in samenwerking met Innovam. Er zijn diverse trainingen die je binnen deze cursus kunt volgen. Zo is het mogelijk om de cursus te volgen voor APK keurmeester van zware voertuigen, waarbij je je bezighoudt met het keuren van zware voertuigen zoals vrachtwagens, maar is het ook mogelijk om te kiezen voor de cursus APK keurmeester lichte voertuigen, waarbij je voornamelijk personenauto’s zult keuren. Natuurlijk is het ook een optie om beide trainingen te volgen. Je bent dan, na het volgen van de cursus, opgeleid tot APK keurmeester voor zowel zware als lichte voertuigen en dit maakt jou zeer interessant op de arbeidsmarkt!

 

Toelatingseisen en examens

Niet iedereen kan zomaar starten aan de cursus APK keurmeester. Om te kunnen starten, is het vereist dat je in het bezit bent van een MBO-diploma op tenminste niveau 3. Dit moet een MBO-diploma voor autotechnicus of een soortgelijke functie zijn. Ook moet je een Verklaring van Goed Gedrag (VOG) hebben om te kunnen starten met de cursus. Om de cursus APK keurmeester af te ronden, moet je bovendien een examen afleggen. Dit examen leg je af bij IBKI. Een deel van het examen bestaat uit meerkeuzevragen, maar vervolgens krijg je vooral veel cases te zien waarbij je moet aantonen dat je voldoende praktijkervaring hebt opgedaan om de staat van een voertuig goed te kunnen inschatten. Tenslotte moet je ook praktijkopdrachten uitvoeren. Als je twee jaar als APK keurmeester werkt, moet je je bevoegdheid verlengen door middel van het examen ‘Bevoegdheidsverlenging’. Dit wordt gedaan om er zeker van te zijn dat APK keurmeesters hun werk goed doen: zij bepalen immers welke voertuigen er wél en niet de weg op mogen en dragen dus veel bij aan de veiligheid op de weg.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over deze interessante cursus en alle mogelijkheden die openliggen als je deze cursus hebt afgerond? Dan kan je meer lezen op https://www.innovam.nl/alles-over-apk en op https://www.rdw.nl/Zakelijk/Paginas/APK-keurmeesters.aspx. Wij zien je graag terug tijdens de cursus APK keurmeester bij Centrum Aquamarijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *